Elettiin sota-aikaa ja sen jälkimaininkeja ja lapsuutemme oli varmasti erilaista kuin nykylapsilla, mutta en usko että haluaisin vaihtaa tätä nuoruusaikaani mihinkään Korvolasta.

Kun ihminen vanhenee hän alkaa muistelemaan nuoruuttaan, jostain sellaisesta on tämäkin kirja sai varmasti alkunsa.

Olen syntynyt Korvolassa Juhannusaattona 1936. Korvalan kylä oli silloin osa muutoksen kourissa elävää Pohjois-Pirkkalaa. Kaksi vuotta myöhemmin perustettiin Nokian kauppala, joka on sittemmin kasvanut kaupungiksi.

Toivon että lukijalle tulee mukavia muistoja vanhasta Korvolasta, jossa ainakin meitä lapsia oli paljon enemmän kuin nykyään.

Muutin pois viisikymmentä luvun alkupuolella, joten omia muistikuvia minulla on Korvolasta vain tältä ajalta, loput kirjan asioista olen kuullut perimätietona tai löytänyt historiaa tutkiskellessa. Tästä syystä en ole paljoa kirjoitellut sen uudemmista ajoista. Toivottavasti joku minua nuorempi kirjoittaa niistä, kun hän vanhenee ja tulee kirjoittamisen tarve, tai miksei vaikka nuoruuden voimissaankin.

Kirjani sisältää useita erillisiä tapahtumia, joilla ei useinkaan ole paljon muuta yhteyttä, kuin se että ne liittyvät Korvolaan.