Vuonna 1940 tai -41 rakennettiin ilmavalvontaa varten tähystystorni  Vuorelanvuoren korkeimmalle kohdalle, tasaiselle kalliolle. Paikalla oli jo ennen sotia ollut poikien hyppyrimäen vauhdinottopaikka. Torni oli ehkä noin 15 metriä korkea. Se oli rakennettu neljän pitkän tolpan varaan jotka oli ristikkopiiruilla tuettu pystyyn. Pylväsneliön sisäpuolella kulki lautaiset kierreportaat kaiteineen. Kulmissa oli kolme lepotasoa, joista viimeiseltä oli lyhyt matka ylhäälle. Ylätasolla kaiteet oli umpinaiset ja luoteiskulmassa kolmiseinäinen katos ja siellä kenttäpuhelin. Näkymät sieltä olivat mahtavat, kirkkaalla ilmalla näkyi hyvin Pispalan harju ja toiseen suuntaan Siuron valssimylly.

Tähystäjiä koulutettiin. Lotat perehtyivät ilmavalvontakursseilla lentokoneiden tunnistamiseen. Opeteltiin lentokonetyypit ja muodostelmat ja niiden tulosuuntien määritys. Oli tärkeää että tiedot oli oikein. Vuorelan vuorella tähystäjinä toimi Lottia Korvolasta, Penttilästä ja Haavistolta.

Myöhemmin tornia korjattiin ja muutettiin kolmiomittaus torniksi. kunnes se lahona ja tarpeettomana kuusikymmentä luvulla purettiin.

Kirjoittaja Vuorelan tornissa, katselemassa Kuloveden maisemia, joskus viisikymmentä luvulla.