Talvisodan lopulla 02.03.1940 Tampereelle hyökkäsi 104 pommikonetta, kolmena aaltona ja pudotti noin 600 pommia. Kymmenen rakennusta tuhoutui kokonaan, lisäksi parikymmentä rakennusta vaurioitui. Yhdeksän henkilöä sai surmansa ja 27 haavoittui. Ratapiha ja kaupungin sähköverkko kärsi huomattavia vaurioita

Kapteeni O.Ehrnrooth  ampui hävittäjällään yhden pommikoneen alas ja se putosi Nokialle Korvolaan. Luutnantti J. Visapää tulitti toista konetta Vesilahdella niin että se sai pahoja vaurioita ja putosi Kiikalaan(18 km Salosta koilliseen) Molempien koneiden miehistöt saivat surmansa. Lisäksi kolmas kone sai osumia Tampereella ja palasi yhdellä moottorilla ja teki lopulta mahalaskun Paldiskiin. Koneessa todettiin 150 osumaa. Kk- ampuja oli ilmeisesti jo ilmataistelussa saanut surmansa.

Myös Suomalainen lentäjä luutnantti U. Heiskala kaatui tässä ilmataistelussa.  Hänen kohtalokseen tuli ilmeisesti pommikoneen kk- ampujan luoti. Heiskala putosi koneineen metsään Ylöjärvelle. Heiskalan kone oli Fokker D XXI-tyyppinen FR-84 hävittäjä.

O Ehrnroothin Käyttämä kone oli Fokker D XXI- tyyp-pinen FR-101 hävittäjä
Pudotetut pommikoneet olivat DBAP: n DB-3 tyyppisiä koneita.

Talvisodan lopulla Ilmavoimien varikon koelentolaivueen komentaja, kapteeni Erkki Olavi Ehrnrooth pudotti 02.03.1940 Fokker F.R-101 koneella Venäläisen kaksimoottorisen pommikoneen, tyypiltään D B-3. Kone putosi Korvolaan, aivan Porin radan viereen, noin 100 m Jaakkolan pysäkistä Nokialle päin, keskelle Einolan kuusiaitaa. Paikka johon kone putosi nokka edellä, on vetinen suonsilmäke, se painui siihen nopeasti kokonaan ja on siellä vieläkin. Myöhemmin putoamispaikalla on käynyt venäläinen valtuuskunta jolla olisi ollut haluja kaivaa kone esiin mutta V:R ei antanut tähän lupaa koska paikka on aivan radan vieressä.

Kone oli tulessa tullessaan koillisen suunnasta Korvolaan. Putoamispaikka paloi ainakin vielä seuraavan yön vaikka konetta ei enää näkynytkään. Ilmeisesti koneen polttoainetta pulppusi pinnalle ja se ruokki paloa.

Yksi mies, todennäköisesti ohjaaja, hyppäsi laskuvarjolla alas, ajautui Nokianvirran toiselle puolelle Tyhjäänperään ja linnottautui Mattilan riihen alle, eikä suostunut antautumaan vaan ampui itsensä.