Syksyllä v. 1907 valmistui uusi koulurakennus Korvolan ja Siuron puoliväliin ja Pirkkalan Korvolan Koulun nimi vaihdettiin Penttilän Kouluksi. Korvolalaiset kävivät tätä koulua.

Penttilän koulun ensimmäinen opettaja oli Iida Arajärvi myöh. Holmila. Iida lienee Suomessa ensimmäisenä alkanut jakaa kouluruokaa oppilailleen. Vuoden 1918 jälkeen oli varsinkin Siurossa paljon punaorpoja jotka tulivat kouluun nälissään. Iida keitti heille puuroa saunan padassa ennen koulun alkua ja syötti heidät. Monelle lapselle se oli ainoa päivittäinen lämmin ruoka. Viljan Iida keräsi talojen isänniltä eivätkä isännät pystyneet häntä vastustamaan koska heistä suurin osa oli Iidan entisiä oppilaita ja Iida pani nurisijat nopeasti järjestykseen.

Toiseksi opettajaksi Penttilän kouluun tuli V.T Holmila joka otti Iida Arajärven puolisokseen. Iida oli kuitenkin koulun johtajaopettaja eläkkeelle jäämiseensä saakka.

Erikoinen tarina on Penttilän koulun hopeasukset. Nokian Uutisten edeltäjä Pirkkalan Uutiset oli lahjoittanut Pohjois-Pirkkalan kansakoulujen väliseksi kiertopalkinnoksi murtomaahiihdossa hopeasukset. Ne olivat pienoismallit oikeista suksista, täyttä hopeaa ja painoivatkin 1100 grammaa, joten ne olivat varsin arvokkaat. Sääntönä oli että sukset sai omakseen se koulu joka voittaa mestaruuden viisi kertaa tai kolme kertaa peräkkäin. Kun Penttilän koulu oli voittanut kaksi kertaa peräkkäin vuosina 1931 ja 1932 niin Holmila jätti parempia hiihtäjiä luokalleen, kolmannen voiton varmistamiseksi, koska ne olisivat muuten päässeet jo pois koulusta. Ja niin myös kolmaskin voitto tuli vuonna 1933. Kerrotaan, että tuloksia laskettaessa kisan jälkeen, oli Holmilakin niin jännittynyt, että hörppäsi kermaa nekasta, kun piti ottaa kahvia. Korvolasta oli hiihtämässä näissä voittaja joukkueissa ainakin Reino Peltola ja Jaakko Solin. Holmilalle taisi jäädä tästä voitosta sellainen kunnianhimo että hän halusi jatkossakin hiihtovoitot omalle koululle.

Kerran hän jätti koko luokan pojat luokalleen, kahta poikaa lukuun ottamatta, hiihtovoiton saavuttamiseksi.

Koululle valmistui vuonna 1932 lisärakennus alakoulua varten. Rakennukseen tuli myös keittola josta ruoka kuljetettiin koululuokkiin ja syötiin omalla pulpetilla.

Alunperin Penttilän koulusta ajateltiin koulua keskelle kyliä, yhteiseksi Korvolan ja Siuron lapsille, suurimmillaan oppilasmäärät taisivat olla sodan loppupuolella ja heti sen jälkeen ennen kuin Linnanvuoren koulu valmistui. Mutta kehitys kulki eri suuntaan, lapset vähenivät. Kun oppilaita alettiin kuljettamaan muihin kouluihin, jäi Penttilän koulu tarpeettomaksi. 60 luvun jälkipuoliskolla se vuokrattiin asunnoiksi ja taiteilijoille ateljee tiloiksi.

Penttilän koulun päärakennus paloi 11.01.1970. Näin päättyi Penttilän koulun, Nokian ensimmäisen varsinaisen kansakoulun viimeinen luku. Penttilän koulu toimi aiemmin vuodesta 1892 alkaen, kaksi vuotta Korvolan Jaakkolassa ja kolmetoista vuotta Korvolan Einolassa Pirkkalan Korvolan koulun nimisenä.

Pikkutikkuja Penttilän koulussa vuonna 1944
Koululaisia Ville Holmilan komennossa 40-luvulla.