Einolan lastenkotiin tuli poikien ohjaajaksi vuonna 1948 Pentti Laitinen. Hän oli ollut partiossa jo aikaisemmin jollakin lailla mukana. Minä ja eräs Pauli oltiin oltu jo parisen vuotta partiossa Nokian Eräveikoissa. Päätimme yhdessä perustaa Korvolaan oman partiolippukunnan Korvolan kotkat. Partiosta tuli hyvin suosittu, lähes kaikki Korvolan pojat liittyivät siihen.

Lippukunnassa oli parhaimmillaan kolme vartiota, joissa kussakin oli 4- 6 poikaa ja kolkkapoika osasto jossa oli nuorempia poikia kymmenkunta. Lippukunnan johtaja oli Pentti Laitinen ja myöhemmin Martti Lepola. Kolkkapoikia veti Lyyli Sollo.

Toimintaa oli paljon, käytiin retkillä, suoritettiin partio taitomerkkejä, pidettiin urheilukilpailuja, kerättiin varoja mm. telttoja varten mutta erikoisesti jäi mieleen kesäleirit joita pidimme Taulajärvellä monena kesänä. Siellä tehtiin kaikki itse, ruokaa myöden. Ensin muurattiin savella ”veturi” jolla kaikki ruoka keitettiin. Itse tehtiin myös pöytä ja penkit joilla ruoka syötiin. Joka aamu oli lipunnosto itse tehtyyn lipputankoon ja siitä päivä alkoi. Kaikenlaista puuhaa riitti kaikille, työtä, leikkejä, pelejä ja uimista ja kaikenlaista tekemistä riitti. Yöt nukuttiin teltoissa. Viisikymmentä luvulla lähes kaikki partiossa mukana olleet muuttivat pois Korvolasta ja partiotoiminta loppui. Uskon että kaikille jäi mukavat muistot näiltä ajoilta.