Samoissa tiloissa missä aikaisemmin oli toiminut” Annakaisan koulu” Korvolan Jaakkolassa, aloitti toimintansa v.1892 Pirkkalan Korvolan koulu. Se oli Nokian ensimmäinen varsinainen kansakoulu.  Koulu toimi kaksi lukukautta Jaakkolassa ja siirtyi sitten, melkein naapurissa olleeseen Einolan pirttiin ja toimi siellä vielä kolmetoista lukuvuotta. Jaakkolan isäntä, taloon vävyksi tullut Oskari Jaakkola osti kaiketi silloin Einolan tilan. Tilan entiset omistajat jäivät taloon ”syytingille” Jaakkolan emännän veli tohtori K. Jaakkola oli Tampereen Lyseon rehtori ja historioitsija. Jaakkolat olivat monella tavalla edistämässä koulun saamista Korvolaan.

Opettajana toimi vuosina 1892-93 Rouva Anni Stark. Anni oli erittäin pidetty ja hyvä opettaja, mutta kun Kankaantaan koulu perustettiin Nokialle syksyllä 1893, houkuttelivat Pirkkalan vallasväen rouvat hänet sinne opettajaksi. Kyllä Korvolassa oltiin vihaisia. Anni Stark toimi sitten Kankaantaan koulussa opettajana, kuolemaansa saakka.

Kuvassa Anni Stark lapsi sylissään Kankaantaan koulun heinäpellolla Vihnusjärven rannassa.

Syyslukukaudeksi 1893 Opettajana toimi Hilma Aakkula ja kevätlukukauden 1894 Aino Lön Tampereelta, lukuvuoden 1894-1896 Aina Gröndahl (Rouva Aina Heikkilä) 1896-1902 Edith Veckman (Rouva Edith Ylinen) 1902-1907 Selma Relander (sittemmin Raitala ja Rouva Selma Sipilä)

Syyslukukauden alussa v.1907 muutti koulu vasta valmistuneeseen rakennukseen Siuron ja Korvolan puoleenväliin ja nimeksi muutettiin Penttilän koulu.

Kuvassa Einolan pirtti näkyy liiterin ja navettarakennuk-sen välistä. Tässä rakennuksessa toimi Korvolan koulu kolmetoista vuotta, sekä myöhemmin Einolan kotikoulu. Rakennus purettiin n.v.1927