Tsaari Pietari Teki v.1709 lokakuussa sopimuksen Tanskan kanssa, jossa Tsaari lupasi hyökätä Suomeen hävittääkseen maata niin paljon kun mahdollista, kaiketi kostoksi Kuningas Kaarle kahdennentoista riehumisesta Euroopassa. Hävittyään sodan Ukrainan Pultavassa Kesäkuun 28. päivänä 1709 Kuningas jäi ”Turkin vieraaksi” valtakunnastaan mitenkään välittämättä.

Isonvihan aallot kulkivat myös Korvolan yli. Venäläisten hävitys ja murhaaminen, eläinten ja asuntojen tuhoaminen ja valtava kauhu oli meilläkin. Piilopirtteihin pakoon päässeillä oli jokapäiväinen pelko ilmitulosta. K. Jaakkola kertoo että katsellessaan, vieläkin näkyvissä olevaa, piilopirtin sijaa Korvolan kylän metsäkorvessa, valtaa kauhistus mielen. Oli vilua ja nälkää ja suolan puutetta. Kun vielä v.1710 ilmestyi rutto joka kaatoi väestön paikoittain lähes sukupuuttoon, oli kansan rasitus aivan käsittämätöntä.

Korvolasta olivat autioina isonvihan aikana Pikilä, Ollila ja Vastäis, kun väki oli sotaa paossa piilopirteissään, talot otettiin uudelleen viljelykseen vasta v.1722.