Tehtailija Kalle Alastalolla oli saha ja tiilitehdas Korvolaa vastapäätä, virran toisella puolella Taivalkunnassa. Alastalon höyrysaha aloitti toimintansa yksiraamisena v. 1910. Tämä saha paloi v. 1912, jonka jälkeen rakennettiin uusi kaksiraaminen saha. Sahan yhteydessä oli myös laatikkotehdas ja höyrykuivaamo, sekä kaksi höyläkonetta.

Tehtailija  Alastalo perusti myös tiilitehtaan v., 1927. Hänellä oli hinaajia joilla tavaraa vietiin Siuron alasatamaan junaan lastattavaksi. Tämä oli hankalaa ja siksi Alastalo osti vuonna 1926 köysiradan Torniosta. Siellä sillä oli kuljetettu ihmisiä Tornionjoen yli Haaparantaan. Alastalo kuljetti tällä tavaraa Nokianvirran yli Korvolaan tehtyyn makasiiniin, josta ne lastattiin junaan.

Noin puolikilometriä Jaakkolan pysäkistä Siuroon päin oli tehty rautatiestä sivuvaihde joka vielä jakaantui kahdeksi raidepariksi makasiinin eteen. Makasiinin toinen pääty oli kohti virtaa, ja siitä vaunut tulivat sisään, sitten se kääntyi suorakulmaisesti radan suuntaan. Makasiinin sisällä oli rautakiskot joita myöden vaunuja voitiin siirtää niitä purettaessa. Lattia oli niin korkealla että tiilet voitiin lastata luisua pitkin junanvaunuun. Koko rakennus oli varsin korkea, rautatien puolelta avonainen mutta muualta laudoitettu umpinaiseksi sekä maalattu punamullalla.

Siurossa oli järjestelyveturi ”Siuron pässi” joka toi tyhjät vaunut ja vei täysinäiset Siuroon jossa ne liitettiin tavarajuniin.

Aivan makasiinin vieressä oli Korvolan talouskauppa. Niinpä naiset ”Tyhjästä perästä” tulivat tiilivaunulla yli virran, kauppaan, ja menivät taas takaisin kauppaostoksineen. Joskus näitä vaunuja kyllä putosikin, olisikohan joku kuollutkin, olen muistavinani.

Näihin aikoihin Alastalo osti myös Jaakkolan talon Korvolasta. Kun Valtion saha lopetti Siurossa, osti hän myös sen sahan omistukseensa. Kalle Alastalo alkoi kuitenkin sairastella ja halvaantui v. 1930 ja kuolikin parivuotta myöhemmin. Eikä Siuron saha lähtenyt oikein kunnolla toimimaan hänen aikanaan ja se joutuikin vararikkoon 1930 luvun lopulla. Jaakkolan talo myytiin pakkohuutokaupalla. Sen uudeksi omistajaksi tuli Aleksi Ollila naapuritalosta. Kunta osti Alastalon maat v.1933. Alastalon tiilitehdas jatkoi Näsi oy:n omistuksessa toimintaa  1940- luvun lopulla sattuneeseen tulipaloon saakka.

Sahojen ja tiilitehtaan lisäksi Alastalo oli myös perustamassa Nokian kutomoa. Hän oli tämän yhtiön johtokunnan puheenjohtajana vuosina 1921-1930.