Uusi vanhainkoti edellytys Nokiareenalle

Nokiareena - Kuva: Jarmo Seppä
Nokiareena – Kuva: Jarmo Seppä

Tiistaina 9.9.08 oli Nokiareenan rakentamisesta tiedotustilaisuus. Mielestäni tilaisuudessa kävi ilmi ainakin kaksi asiaa jotka edelleen ovat ratkaisematta. Ne ovat liikenne- ja pysäköinti järjestelyt ja meluhaitat, eritoten Vihnuskodin asukkaille.

Liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä voidaan ratkaisevasti parantaa siten, että myydään Nokiareenalle koko Vihnuskodin tontti. Silloin myös meluhaitta näiltä osin poistuisi. Samalla Nokiareena voisi laajentaa toimintaansa myös soutuun ja melontaan, jotka olivat yleisurheiluakin tuloksellisemmat olympialaisissa. Vihnusjärvi antaa siihen mainiot mahdollisuudet. Myös Nokiareenaan suunnitellut putkiasennukset Vihnusjärveen voitaisiin tehdä estottomasti.

Nykyinen Vihnuskoti on tavattoman epäkäytännöllinen, monine erillisine rakennuksineen ja hoito näissä tulee tavattoman kalliiksi. Talot ovat pääosiltaan rapistuneita ja osittain homeisia, joten niitä tulisi joka tapauksessa pikaisesti uusia. Paha rinne on ollut myös esteenä vanhuksien ulkoiluttamisella.

Rakennetaan kokonaan uusi Seniorikylä Sahanrantaan. Tänne voitaisiin tehdä yhtenäinen rakennus vanhainhoitoon ja rakentaa vaikka kahdeksan kerroksisia senioritaloja, joiden asukkaat voisivat käyttää alueelle tulevia palveluja. Ympärille rakennettaisiin viihtyisä puisto jolla vanhukset voisivat ulkoilla ja heitä voitaisiin ulkoiluttaa. Tasainen maasto ja hienot koskimaisemat antavat tähän mitä parhaat mahdollisuudet.

Vaikeutena ovat Sahanrannan maaston epäpuhtaudet, mutta ne täytyy joka tapauksessa hoitaa lähiaikoina kuntoon, joten tämä työ olisi helpointa hoitaa tässä yhteydessä.

Tällä järjestelyllä saamme Nokian mainettakin jälleen nostettua, olisihan meillä Pohjoismaiden paras urheilukeskus ja maailman paras vanhustenhoito Nokialla, jos vain haluamme.