Kategoriat
Artikkelit

Putin ja havaintojani hänestä, kun tapasimme ja kättelimme

Olin vetämässä yhteistyö yritystä Leningradissa, jolla oli tarkoitus parantaa suomalaisten turvallista matkailua Neuvostoliittoon ja osallistua voimakkaasti tähän bisnekseen. Olimme neuvotelleet tästä hankkeesta jo useita kertoja ja olimme menossa ratkaisevaan palaveriin, kun mukaan kokoukseen tuli myös Putin. Hän oli silloin, muistaakseni, ulkomaankaupan johtajana paikalla.

Kun meidät esiteltiin ja kättelimme, niin mieleeni tuli heti, että emme saa toivottua tulosta neuvottelussa, jos siitä tämä mies saa päättää. Minä olen lähes kaksimetrinen solakka mies. Kokoero oli valtava, Putin on varsin pieni ja selvästi kärsi siitä. Hän kohotti katseensa vaan hetkeksi ylös ja siirsi sen heti muualle.

Ihmeekseni pääsimme kuitenkin kaikissa asioissa hyvään yhteisymmärrykseen ja sovimme sopimuksen allekirjoituksesta seuraavaksi päiväksi, kun se oli saatu kirjoitetuksi puhtaaksi, molemmille kielille.

Saavuimme paikalle sovittuun aikaan, eikä sinne tullutkaan ketään vastapuolelta. Ei myöskään Putinia.

Kyselimme asiaa henkilökunnalta, kukaan ei tiennyt asiasta mitään. Tulkkimme yritti tiedustella vielä asiaa soittelemalla, kukaan ei vastannut. Emme voineet tehdä muuta kuin lähteä takaisin Suomeen.

Olen nyt seurannut kauhuissani Putinin toimia Ukrainan sodassa. Oma mielipiteeni on hänestä hyvin kielteinen. Putin on diktaattori joka ei välitä muiden mielipiteistä yhtään mitään. Hän on kääntänyt alemmuuskompleksinsa omaksi voitokseen tekemällä päätöksiä täysin itsenäisesti, monesti kaikkea ihmisyyttä vastaan.

Ukrainan sota on mielestäni yksinomaan Putinin syy. Kaikki mahdollinen on tehtävä hänen syrjäyttämisekseen.