Nokian kauneutta ei voi enää ihailla

Maatialan levähdysalueen poisto kuului suunnitelmaan, jonka Tielaitos ja Nokian kaupunki yhdessä tekivät jo yli kymmenen vuotta sitten.

Suunnitelmaan kuului Turuntien nelikaistaisuuden jatkaminen Kehontien liittymään asti. Siihen kuului myös eritaso risteyksen rakentaminen Panimon kohdalle. Tässä suunnitelmassa siirrettiin Maatialan levähdysalue sataman viereiselle alueelle. Sinne piti tehdä oikein hieno levähdysalue, lasten leikkikenttineen, ja sitä olisi voinut käyttää myös veneilijät. Nokian kaupunki teki jo silloin maavaraukset näitä suunnitelmia varten.

Onko Nokian kaupunki tehnyt nyt jonkinlaisen uuden sopimuksen Tielaitoksen kanssa. Onko maavaraukset purettu. Onko hyvät suunnitelmat heitetty romukoppaan. Varmasti on sovittu paljon suuremmista asioista kun tien aitaamisesta. Nyt pitäisi Kaupungin johdon kertoa niistä meille, veromaksajillekin.

Vanhat historioitsijat ylistävät, monissa kirjoituksissaan, Pohjois- Pirkkalan, nykyisen Nokian kauneutta. Kullaanvuorelle oli tehty oikein näköalapaikka. Näköalakaistoja oli tarkoituksella avattu. Nokian kauneutta käytiin ihailemassa aina Keisaria myöten. Pyhäjärven, kosken, Nokianvirran ja Kuloveden jylhät maisemat oli kaikkien ihailtavissa. Nokiaa pidettiin erittäin kauniina paikkakuntana.

Nyt on suljettu viimeinenkin paikka, jossa voitiin Nokian kauneutta ihailla. Turuntietä ajettaessa näkee vain vilauksen kauniista järvimaisemista, joita ennen voi pysähtyä rauhassa katselemaan. Näemme vaan kauppojen takapihoja ja ryteikköisiä ”puisto alueita” Kukaan ei sano että Nokia on kaunis paikkakunta. Me olemme piilottaneet Nokian kauneuden. Jos sitä vielä on.